Bestemmingen

Over Europa

Europa is een van de zeven werelddelen en bestaat uit een aantal landen in het westelijke deel van het Euraziatische continent. Het is het tweede kleinste werelddeel na Australië en bestaat voornamelijk uit een schiereiland dat uitsteekt in de Middellandse Zee.

 

Europa is een van de meest diverse en cultureel rijke werelddelen, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De Europese landen hebben talloze historische bezienswaardigheden, musea, kunstgalerijen en andere culturele attracties die bezoekers kunnen bekijken.

 

Europa is ook bekend om zijn prachtige natuur, met talloze nationale parken, bergen, rivieren en meren die bezoekers kunnen verkennen. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en natuur.

 

Sommige van de belangrijkste landen in Europa zijn Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ook talloze andere landen en territoria in Europa, zoals Oostenrijk, België, Zwitserland, Griekenland, Ierland, Portugal, Zweden en Turkije.

 

Europa is ook de thuisbasis van vele Europese Unie-landen, die samenwerken om de economie en politiek te coördineren en om de rechten van de burgers te beschermen. De Europese Unie is een belangrijke speler op het wereldtoneel en speelt een leidende rol in de internationale samenwerking en het behoud van de vrede.

Veel bekeken blogs over Europa

Informatie over Europa

puzzle

Algemene informatie

Oppervlakte: 10.180.000 km²
Landen: 51 landen
Inwoners: 746 miljoen

masks

Cultuur

Europese cultuur is divers en rijk, met invloeden vanuit de oudheid tot heden. Het is bekend om haar kunst, literatuur, muziek, film, mode en culinaire tradities.

architecture

Geschiedenis

De Europese geschiedenis gaat terug tot de oudheid en is gekenmerkt door talloze belangrijke gebeurtenissen en culturele veranderingen. In de loop van de tijd hebben verschillende beschavingen, rijken en machten Europa beïnvloed en gevormd. De Europese geschiedenis is ook verbonden met de geschiedenis van andere werelddelen, met talloze invloeden van buitenaf die hebben bijgedragen aan de rijke en diverse culturen van Europa.

 

Leuke bezienswaardigheden Europa

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen. 

Landen Europa

Amsterdam

Finland

Amsterdam

België

Rotterdam

Tjechië

Amsterdam

Portugal

Amsterdam

Roemenië

Rotterdam

Servië

Amsterdam

Griekenland

Amsterdam

IJsland

Rotterdam

Albanië

Amsterdam

Frankrijk

Amsterdam

IJsland

Rotterdam

Albanië