Litouwen

Over Litouwen

Litouwen is een prachtig land om op vakantie te gaan, met een rijke geschiedenis, mooie natuur en vriendelijke bevolking. De hoofdstad Vilnius is een prachtige stad met een historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er zijn ook talloze andere interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het pittoreske Klaipėda aan de kust, het prachtige nationale park Trakai en het sfeervolle Birštonas aan de rivier de Nemunas. Er zijn ook veel mooie stranden langs de kust, waar je kunt genieten van de zon en het water. Litouwen biedt ook veel outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Al met al is Litouwen een geweldige Europese vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en interessante ervaring.

kathedraal vilnius

Veel bekeken blogs over Litouwen

Informatie over Litouwen

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Vilnius
Oppervlakte: 65.300 km²
Aantal inwoners: 2,8 miljoen
Aantal regio’s: 10 districten  

masks

Cultuur

De cultuur van Litouwen is gebaseerd op een rijke geschiedenis en tradities, met invloeden vanuit het Oosten en het Westen. De muziek, dans, kunst en literatuur van het land zijn uniek en belangrijk voor de nationale identiteit. De religie, voornamelijk het rooms-katholicisme, speelt ook een belangrijke rol in de cultuur van Litouwen. Het land heeft ook een rijke folkloristische traditie, met verschillende volksdansen en muziek.

architecture

Geschiedenis

Litouwen is een land in Noordoost-Europa met een lange en rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Balts, een Indo-Europese volksgroep. Litouwen werd in de 13e eeuw een onafhankelijk land, maar werd later onderdeel van de Sovjet-Unie. Na de val van het communisme werd Litouwen opnieuw een onafhankelijk land.

Bezienswaardigheden Litouwen

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.