Oostenrijk

Over Oostenrijk

Oostenrijk is een land in Europa. Erg bekend van de alpen. Het land heeft heeft hele mooie flora en fauna. Zo zijn er veel bossen. Oostenrijk behoort ook tot de bosrijkste landen van Europa. Daarnaast staat het land ook bekend om de rijke cultuur en geschiedenis. Rond 400 tot 800 jaar voor christus werd het land bewoond door de Kelten.  Net na het begin van de jaartelling werd het opgenomen in het Romeinse rijk. Zo werden er wegen en belangrijke steden aangelegd. Naast de rijke geschiedenis is het land ook erg bekend van de klassieke muziek waaronder Mozart. 

Vakantie Oostenrijk

Veel bekeken blogs over Oostenrijk

Informatie over Oostenrijk

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Wenen
Oppervlakte: 83.858 km2
Aantal inwoners: 8 miljoen
Aantal deelstaten:  9 deelstaten

masks

Cultuur

Oostenrijk heeft een rijke cultuur. Zo is het land erg bekend van de klassieke muziek. De nationale taal is Duits, ruim 97% spreekt deze taal. 

architecture

Geschiedenis

Oostenrijk kent een rijke geschiedenis. Hier een kleine greep uit deze geschiedenis. De eerste gevestigden waren de Kelten. De Romeinen hebben na de jaartelling het land in hun rijk opgenomen. Vervolgens hebben de Babenbergers het land zoals wij het nu kennen opgericht. Na de babenbergers werd er gestreden om de macht. Uiteindelijk werd het land door de Habsburgers veroverd. Zij regeerden voor ruim 650 jaar het land.

Bezienswaardigheden Oostenrijk

Top 4 grootste steden Oostenrijk

wenen oostenrijk

1. Wenen

Graz oostenrijk

2. Graz

Linz stad oostenrijk

3. Linz

Salzburg oostenrijk

4. Salzburg

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.