Swarovski Kristalwelt: Een Schitterend Avontuur in Tirol

Inhoudsopgave

Swarovski Kristalwelt, ligt in plaatsje Wattens, in Oostenrijk, het is een van de grootste toeristische plekjes van het land. Kristalwelt is opgericht in 1995, dit ter ere van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Swarovski is een wereldberoemd kristalbedrijf. Sinds de Swarovski is gestart heeft het al miljoenen mensen getrokken.

 

In deze blog geven we je uitleg over Kristalwelt, wat je kunt zien in het park, de verschillende activiteiten die je er plaats vinden en als laatste geven wij je enkele tips.  Ga je naar Oostenrijk, dan mag een bezoek aan Swarovski Kristalwelt niet ontbreken!

 

Geschiedenis van Swarovski Kristalwelt

Oprichting van Swarovski

Swarovski bestaat al sinds 1895. Het bedrijf is opgericht door Daniel Swarovski. Daniel bedacht een manier om kristallen te slijpen met behulp van een machine. Dit was een enorme doorbraak, omdat het handmatig slijpen van kristal een tijdrovend en duur proces was. Swarovski’s uitvinding maakte de productie van kristal betaalbaarder en efficiënter dan ooit tevoren.

 

Ontwikkeling van Swarovski Kristalwelt

In 1995 werd het park Swarovski Kristalwelt geopend. Het park was ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar André Heller en was bedoeld om een eerbetoon te zijn aan de geschiedenis en het erfgoed van Swarovski.

 

Chamber of wonders kristalwelten

 

Uitbreiding en groei van Swarovski Kristalwelt

Kristalwelt is in korte tijd enorm gegroeid. Zo is de tentoonstelling “Chambers of Wonder” in 2003 toegevoegd aan het park, deze tentoonstelling laat je zien hoe de geschiedenis van kristallen is ontstaan. Het park is in 2015 aangepast en uitgebreid met een nieuw restaurant, een speeltuin en een kristallen koepel.

 

Swarovski Kristalwelt is nu een van de populairste attracties van Oostenrijk. Er komen jaarlijks miljoenen mensen naar het park.

 

Wat te zien en doen bij Swarovski Kristalwelt

Chambers of Wonder

De Chambers of Wonder is een van de belangrijkste attracties van Swarovski Kristalwelt. Het is een reeks kamers die zijn ontworpen door internationaal bekende kunstenaars en architecten. Elke kamer heeft een eigen thema en is volledig versierd met kristallen objecten. Bezoekers worden meegenomen op een betoverende reis door de geschiedenis en de magie van kristal.

 

Swarovski kristalwelten

 

Kunsttentoonstellingen en installaties

Naast de Chambers of Wonder, heeft Swarovski Kristalwelt ook een permanente kunsttentoonstelling genaamd “Crystal Cloud”. Er zijn ook vaak tijdelijke tentoonstellingen te zien die zijn samengesteld door bekende kunstenaars en ontwerpers.

 

Crystal Cloud

 

De buiten tuin en speeltuin

Buiten het museum vind je een prachtige tuin vol met kristallen kunstwerken en installaties. Er is ook een speeltuin voor kinderen, waar ze kunnen spelen op een gigantische schommel, klimtoestellen en glijbanen.

 

Winkelen en dineren bij Swarovski Kristalwelt

Swarovski Kristalwelt heeft twee winkels waar je prachtige sieraden en sculpturen kunt kopen. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés waar je even lekker kunt genieten van een drankje en gerechten, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de kristallen tuin.

 

Tips voor een bezoek aan Swarovski Kristalwelt

Plan jouw bezoek van tevoren

Swarovski Kristalwelt is een populaire toeristische attractie, dus het is aan te raden om je bezoek van tevoren te plannen. Controleer de openingstijden en koop van tevoren je tickets om lange rijen bij de ingang te voorkomen.

 

Kies het juiste seizoen

Het is het beste om Swarovski Kristalwelt te bezoeken tijdens het hoogseizoen van april tot oktober, wanneer het weer aangenaam is. Als je het museum liever in alle rust wilt verkennen, is het laagseizoen een goede optie, maar houd er wel rekening mee dat sommige attracties gesloten kunnen zijn.

 

Bereid je voor op een lange dag

Er is veel te zien en te doen bij Swarovski Kristalwelt, dus bereid je voor op een lange dag. Draag comfortabele schoenen en breng voldoende water en snacks mee. Er zijn restaurants en cafés op het terrein, maar het kan druk zijn tijdens de lunchtijd.

 

Wattens Swarovski

 

Vergeet niet om foto’s te maken

Swarovski Kristalwelt is een prachtige plek om foto’s te maken, dus vergeet niet om je camera mee te nemen. Er zijn tal van fotogenieke plekken in de Chambers of Wonder en de kristallen tuin.

 

Koop je tickets online

Je kunt je tickets voor Swarovski Kristalwelt online kopen, wat handig is omdat je dan niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Bovendien kun je soms korting krijgen op de toegangsprijs als je je tickets online koopt.

 

Met deze tips in gedachten, ben je klaar voor een geweldige ervaring bij Swarovski Kristalwelt!

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.