Iseltwald, Zwitserland: een verborgen juweeltje

Inhoudsopgave

Iseltwald is een prachtige plaats aan het meer van Brienz. Tijdens onze vakantie in 2022 hebben wij dit plaatsje bezocht. Wij namen een lekker broodje mee met drinken om heerlijk te genieten van het water. Toen wij er waren was het erg heet en waren er veel wespen, waardoor het erg vervelend was. Als je in de buurt van Interlaken of Bern bent dan is dit plaatsje zeker het bezoeken waard.

 

Geschiedenis en Cultuur van Iseltwald

Iseltwald heeft prachtige oude huizen waardoor het heel schattig is en je echt het gevoel hebt dat je in Zwitseland bent. Daarnaast staat er een prachtig oud landhuis waar je naar toe kunt lopen. Het is in de zomer maanden wel erg druk met toeristen. Dus ga niet rond de middag naar het plaatsje.

 

Iseltwald

 

Dingen om te Doen rondom Iseltwald

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen rondom Iseltwald. Zo kun je onder andere naar de Giessbach-waterval. Ook zijn er vele wandelroutes rondom het plaatsje. Zo kun je naar Grindelwald, Lauterbrunnen of Interlaken gaan. Het meer van Brienz biedt de mogelijkheid om heerlijk in te kunnen zwemmen, varen, kajakken en paddleboarden.

 

Waar te verblijven in Iseltwald

Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar in Iseltwald, waaronder:

 

Hotels en resorts

Er zijn een aantal hotels en resorts beschikbaar in Iseltwald. Enkele van de beste opties zijn  Hotel Chalet Du Lac en Strandhotel.

 

Vakantiehuizen

Je kunt ook verblijven in een eigen vakantie huis. Op deze wijze heb je even wat meer privacy en kun je je even in terug trekken. Je kunt vakantiehuizen huren via Airbnb of Booking.com. Je hebt in Iseltwald niet veel mogelijkheden als het gaat om vakantiewoningen, dus wees er vroeg bij.

 

Hostels en pensions

Mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar verblijf kunnen kiezen om in een hostel of pension te slapen. Iseltwald heeft verschillende hostels en pensions die geschikt zijn voor reizigers met een klein budget. Enkele van de beste opties zijn Lake Lodge Iseltwald en Youth Hostel Lake Brienz. Deze overnachtingsadressen zijn eenvoudige kamers en slaapzalen tegen prima prijs.

 

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.