Wandelen in Grindelwald (First)

Inhoudsopgave

In de Jungfrau regio heb je veel wandel mogelijkheden. Hieronder staat de volledige route die je kan lopen vanuit First.

 

Gondel van Grindelwald naar First

Ga met de gondel van Grindelwald naar First. Er zijn twee stops waar je uit kunt stappen. De eerste is Bort, de tweede station is Schreckfeld en de laatste is boven op de berg. Bij de tweede stop, Schreckfeld, zijn er veel activiteiten te doen, waaronder de First Flyer waar je kunt vliegen door de bergen. Of doe je het toch wat rustiger met de First Glider. Daarnaast kan je vanuit dat station met een driewieler (Mountain karting) naar het eerste station Bort.

 

First grindelwald

 

Grindelwald First Cliff Walk

Eveneens bij het bergstation vindt je de Grindelwald First Cliff Walk. Je loopt tijdens deze route langs de rand van de berg. Voor mensen die last hebben van hoogtevrees is deze route geen pretje. Je ziet tijdens de route prachtige uitzichten. De route is perfect voor mensen die een unieke foto willen maken. Het kan tijdens het hoogseizoen erg druk zijn, het is dus verstandig om vroeg de berg op te gaan. Dit zodat je kunt genieten van de prachtige uitzichten.

 

Route naar de Bachalpsee en naar Grindelwald

Wij zijn vanaf het laatste station naar de Bachalpsee gelopen. Dit duurde ongeveer 50 minuten. Bij de Bachalpsee kan je genieten van het prachtige uitzicht en kan je zwemmen in het meer. Vanuit de Bachalpsee zijn wij naar beneden gelopen naar het Waldspitz restaurant. Tijdens de wandeling naar het restaurant hebben we genoten van een prachtig uitzicht over de bergen. Na een stop bij dit restaurant zijn wij naar het eerste station (Bort) gelopen. Het was naar het eerste station erg steil. Vanuit het eerste station zijn we naar de plaats Grindelwald gelopen.

 

Deze hike was erg mooi. Tijdens deze hike hadden we prachtig uitzicht over de mooie bergtoppen. De kosten voor een enkele ticket naar boven waren ongeveer 32 Zwitserse frank per persoon.

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.