Spanje

Over Spanje

Spanje is een populaire bestemming voor vakanties vanwege het mooie weer, de prachtige stranden en de rijke cultuur. Er zijn veel verschillende regio’s om te bezoeken, van de levendige steden zoals Madrid en Barcelona tot de rustieke dorpen in de bergen. De Spaanse keuken is ook een grote trekpleister, met specialiteiten zoals paella en tapas. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden zoals de Alhambra in Granada en de Sagrada Familia in Barcelona. Of je nu gaat voor de zon, de cultuur of de gastronomie, Spanje is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie.

 
Barcelona

Veel bekeken blogs over Spanje

Informatie over Spanje

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Madrid
Oppervlakte: 505.992 km² 
Aantal inwoners: 50 miljoen
Aantal provincies:  52 provincies

masks

Cultuur

Spanjaarden zijn heel gastvrij. Dit is ook één van de reden dat dit land veel Nederlanders aan trekt. Naast dat het land erg gastvrij is staat het ook bekend om de verschillende kunstenaars namelijk: Picasso, Goya, Dali, Miro, Gaudi en Velazquez. De Spanjaarden hebben ook de gewoonte om in middag een siësta te doen. 

architecture

Geschiedenis

Spanje heeft een rijke geschiedenis van oudheid tot moderne tijd, met invloeden van Romeinen, Visigoten, Moren, Isabel en Fernando en de 16e eeuw onder koning Philips II.

 

 

Bezienswaardigheden Spanje

Top 4 grootste steden Spanje

Madrid

1. Madrid

Barcelona stad

2. Barcelona

Valencia

3. Valencia

Sevilla

4. Sevilla

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.