Lauterbrunnen Zwitserland: de belangrijkste bezienswaardigheden en de beste tips

Inhoudsopgave

Lauterbrunnen, de vallei van de 72 watervallen, ligt aan de voet van de bergen Eiger, Monch en Jungfrau. Lauterbrunnen is een klein dorp met veel leuke winkels en restaurants. Het ligt op ongeveer 13 km van Interlaken in de Jungfrau-regio. Het is één van de mooiste plaatsen die je in de Jungfrau-regio kunt bezoeken.

 

Lauterbrunnen

 

Wat te doen in lauterbrunnen

Je kan rondom het dorp veel dingen bezoeken. Zo kan je de trein pakken naar Interlaken, Grindelwald, Wengen, Kleine Scheidegg, Eigergletsjer en de Jungfraujoch. Naast de trein kan je ook de gondel pakken naar Murren, Schilthorn en de Birg.

 

Lauterbrunnen is een prachtige vallei in de bergen van Zwitserland, bekend om zijn 72 watervallen en panoramische uitzichten. Er zijn veel activiteiten te doen in Lauterbrunnen, waaronder:

 

  1. Wandelen: Er zijn veel wandelpaden in de vallei, waaronder de populaire Weisse Lutschine-wandelroute, die je langs de watervallen en door de bergen leidt.
  2. Paragliden: Geniet van een adembenemend uitzicht op de vallei terwijl je paraglidt boven Lauterbrunnen.
  3. Bergliften: Er zijn verschillende bergliften in Lauterbrunnen die je naar de top van de bergen brengen voor een prachtig panoramisch uitzicht.
  4. Skieën en snowboarden: In de winter is Lauterbrunnen een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders, met veel skipistes en off-piste mogelijkheden.
  5. Raften: Er zijn verschillende rafting-bedrijven in Lauterbrunnen die avontuurlijke rivierafdalingen aanbieden.
  6. Bezoeken St. Beatus-grot: Deze grot is gelegen in de bergen boven Lauterbrunnen en biedt een prachtig uitzicht over de vallei.
  7. Bezoeken het Schilthorn : Schilthorn is een bergen in Lauterbrunnen die bekend staat om zijn panoramische uitzichten. Er is een gondel die je naar de top brengt, waar je een restaurant en een observatieplatform kunt bezoeken.
  8. Bezoeken het Trummelbach-waterval: De Trummelbach-waterval is een unieke ervaring, omdat deze waterval te bezoeken is binnen een grot. Er zijn verschillende wandelpaden in de grot die je langs de waterval leiden.

 

Mürren

 

Wandelen rondom Lauterbrunnen?

Wandelen rondom Lauterbrunnen is een geweldige manier om de prachtige vallei en de bergen te verkennen. Een van de populaire wandelroutes is naar Murren te nemen met een gondel, en vervolgens langs de vallei te wandelen naar Grütschalp. Onderweg kun je een tussenstop maken in Murren en iets lekkers drinken bij station Winteregg, waar je een prachtig uitzicht heeft over de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Deze wandelroute duurt ongeveer 1,5 uur en is erg makkelijk te lopen, omdat het een vlakke ondergrond heeft van de ene naar de andere station.

 

Het is aangeraden de juiste uitrusting te dragen zoals wandelschoenen, eten en drinken, en gepaste kleding aangezien de weersomstandigheden in de bergen snel kunnen veranderen. En het is aangeraden om de wandelroute te plannen volgens jouw eigen fysieke conditie.

 

Schilthorn bezoeken

Schilthorn is een berg in de regio Lauterbrunnen, bekend om zijn panoramische uitzichten over de Alpen en de vallei. Er is een gondel die je naar de top van de berg brengt, waar je een restaurant en een observatieplatform kunt bezoeken.

 

Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht vanuit het observatieplatform, waar je een 360 graden uitzicht heeft over de bergen en de vallei. Het observatieplatform is voorzien van telescoopapparaten waarmee je de bergen en de vallei in detail kunt bekijken.

 

Op de top van de berg is er ook het Piz Gloria restaurant, dat bekend staat om zijn Alpen-keuken en zijn prachtige uitzicht. Er zijn ook verschillende souvenirwinkels waar je een aantal unieke souvenirs kunt kopen.

 

De Schilthorn is ook bekend vanwege de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service, die hier werd opgenomen. Op de top van de Schilthorn kun je een museum bezoeken dat gewijd is aan James Bond. Bovendien is de top van de Schilthorn ongeveer 2970 meter hoog.

 

Er zijn ook verschillende wandelpaden rondom de berg die je langs de bergen en de vallei leiden, zoals de Schilthorn-wandelroute.

 

Prijzen Zwitserland

Ben je van plan Zwitserland te bezoeken? Dan moet je wel rekening houden met hoge prijzen. Bekijk goed wat je wilt doen en of het hebben van speciale passen zoals een regionale pas of de Top of Europe pas uit kan zijn. Als je van plan bent de Jungfraujoch te bezoeken, kan het hebben van een pas vaak uit.

 

Daarnaast zijn restaurants vaak erg duur. Je betaalt vaak twee keer zoveel voor een maaltijd. Als je met een klein budget reist, neem dan bijvoorbeeld producten mee uit Nederland.

 

Er zijn in de Jungfrau-regio voldoende campings en hotels. Wij verbleven op camping Hobby 3, gelegen in de plaats Interlaken. Vanaf deze camping kun je de bus, trein of auto nemen om de Jungfrau-regio te bezoeken.

 

Benzine en diesel zijn in Zwitserland even duur als in Nederland (juli 2022).

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.