Nederland

Over Nederland

Nederland is een erg mooi land. Een land vol mooie natuur, cultuur en geschiedenis. Bekend van de hoofdstad Amsterdam. Daarnaast bied het land veel meer dan dat. Waaronder de mooie natuur. Zo heb je in Nederland veel bossen. De Veluwe is het bekendste bosgebied in Nederland. Met veel verschillende dieren. Naast de vele bossen staat Nederland ook bekend om de zee. De Waddeneilanden staan dan ook op wereld erfgoedlijst. De natuur kan je op verschillende manieren bekijken, waaronder te voet of met de fiets.

Veel bekeken blogs over Nederland

Informatie over Nederland

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Amsterdam
Oppervlakte: 41.543 km2
Aantal inwoners: 17 miljoen
Aantal provincies:  12 provincies

masks

Cultuur

Nederland staat bekend om de kaas, klompen, molens en om mooie steden. Een bezoek aan de  hoofdstad Amsterdam is zeker de moeite. Daarnaast kan je ook vele molens bezoeken. De bekendste molens staan in Zaandam namelijk de Zaans schans.

architecture

Geschiedenis

Nederland heeft rijke geschiedenis. Zo kan je de grootste hunebedden bezoeken in Borger. Na de prehistorie kwamen de Romeinen Nederland binnen. hier legden ze veel wegen en steden aan. Toen het romeinse rijk viel brak de middeleeuwen aan. Tegenwoordig zijn er in Nederland nog veel overblijfselen van namelijk de kastelen. Na de Spaanse bezetting die eindigde na de tachtigjarige oorlog brak de gouden eeuw aan waar veel goede, maar ook slechte dingen gebeurde. Een onderdeel van de overblijfselen van de gouden eeuw is  de grachtengordel in Amsterdam. 

Bezienswaardigheden Nederland

Provincies Nederland

Amsterdam

Noord-holland

Rotterdam

Zuid-holland

Kasteel de haar

Utrecht

biesbosch

Brabant

veluwe

Gelderland

Zeeland

Tulpen velden

Flevoland

zwolle

Overijsel

Limburg

Limburg

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.