Estland

Over Estland

Estland is een land in Europa. Het land is net zo plat als Nederland. Het land heeft veel moerassen, bossen en natuurresurvaten. Houd je van natuur? Dan is een bezoekje aan dit land de moeite waard. De hoofdstad Tallinn kent veel verschillende invloeden. Zo vind je in de stad Scandinavische huizen, Russisch orthodoxe kerken en middeleeuwse gebouwen. 

tallinn

Veel bekeken blogs over Estland

Informatie over Estland

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Tallinn
Oppervlakte: 45.339 km²
Aantal inwoners: 1,2 miljoen
Aantal provincies: 15 provincies 

masks

Cultuur

De cultuur van Estland is uniek en rijk aan tradities en geschiedenis. De muziek, dans en folkloristische festivals zijn belangrijk voor de nationale identiteit van het land. Het land heeft ook een rijke literaire traditie en is bekend om zijn unieke architectuur, met houten huizen en kerken. De religie, voornamelijk het protestantisme, speelt ook een belangrijke rol in de Estse cultuur.

architecture

Geschiedenis

Estland is een land in Noordoost-Europa met een lange en rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Balts, een Indo-Europese volksgroep. Estland werd in de 13e eeuw een onafhankelijk land, maar werd later onderdeel van de Sovjet-Unie. Na de val van het communisme werd Estland opnieuw een onafhankelijk land. Het land heeft ook een rijke cultuur en tradities, met invloeden vanuit het Oosten en het Westen.

Bezienswaardigheden Estland

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.