Polen

Over Polen

Polen is een populaire Europese bestemming voor een vakantie vanwege zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en levendige culturele scène. Het land heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn prachtige kastelen, kloosters en musea. Bezoekers kunnen ook genieten van de natuur in nationale parken zoals de Bialowieza-bossen en de Tatras-gebergten. Polen heeft ook een uitgebreid aanbod aan outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en skiën. Het land heeft ook een levendige culinaire scène, met een grote verscheidenheid aan traditionele gerechten en wijnen om te proeven.

Kasteel malbork

Veel bekeken blogs over Polen

Informatie over Polen

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Warschau
Oppervlakte: 322.575 km²
Aantal inwoners: 37,8 miljoen
Aantal regio’s: 16 provincies

masks

Cultuur

De cultuur van Polen is rijk aan geschiedenis en tradities, met invloeden vanuit het Oosten en het Westen. De muziek, dans, kunst en literatuur van het land zijn uniek en belangrijk voor de nationale identiteit. De religie, voornamelijk het rooms-katholicisme, speelt ook een belangrijke rol in de cultuur van Polen.

 

architecture

Geschiedenis

Polen heeft een rijke geschiedenis, met invloeden vanuit verschillende culturen en tijdperken. Het land is ooit een machtige Europese grootmacht geweest, maar is ook gebruikt als slagveld voor conflicten tussen andere Europese landen. In de twintigste eeuw heeft Polen twee wereldoorlogen en communistische heerschappij meegemaakt.

Bezienswaardigheden Polen

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.