Italië

Over Italië

Italië is een land in Europa. Italië staat bekend om haar lekkere eten, prachtige cultuur en de mooie architectuur. Ben je van plan Italië te bezoeken? Lees hieronder alles over de bezienswaardigheden en de prachtige steden die het land biedt.

Vakantie in Toscane

Veel bekeken blogs over Italië

Informatie over Italië

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Rome
Oppervlakte: 301.339 km²
Aantal inwoners: 60 miljoen
Aantal regio’s: 20 regio’s 

masks

Cultuur

Italië heeft een rijke cultuur met een lange geschiedenis en invloeden van verschillende Europese culturen. Het land staat bekend om zijn kunst, architectuur, muziek, mode, eten en wijn. De Italiaanse taal is de moedertaal van veel kunstenaars, schrijvers en filosofen. Het land is ook de geboorteplaats van belangrijke historische figuren zoals Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Marco Polo.

architecture

Geschiedenis

Italië heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het land was de thuisbasis van belangrijke beschavingen zoals de Romeinse, Etruskische en Griekse. In de middeleeuwen werd Italië verdeeld in verschillende kleine staten en werd het een belangrijk centrum van handel en kunst. In de late 19e en vroege 20e eeuw werd Italië een eenheid en werd het een belangrijke macht in Europa. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste economische en culturele centra van de wereld.

Bezienswaardigheden Italië

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.