Letland

Over Letland

Litouwen is een prachtig land om op vakantie te gaan, met een rijke geschiedenis, mooie natuur en vriendelijke bevolking. De hoofdstad Vilnius is een prachtige stad met een historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er zijn ook talloze andere interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het pittoreske Klaipėda aan de kust, het prachtige nationale park Trakai en het sfeervolle Birštonas aan de rivier de Nemunas. Er zijn ook veel mooie stranden langs de kust, waar je kunt genieten van de zon en het water. Litouwen biedt ook veel outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Al met al is Litouwen een geweldige vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en interessante ervaring.

Stedentrip Riga

Veel bekeken blogs over Letland

Informatie over Letland

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Riga
Oppervlakte: 64.589 km²
Aantal inwoners: 1,9 miljoen
Aantal regio’s: 4 provincies

masks

Cultuur

De cultuur van Letland is uniek en rijk, met invloeden vanuit de Baltische staat, de Scandinavische landen en de Slavische culturen. De muziek, dans, kunst en literatuur van Letland zijn belangrijk voor de nationale identiteit. De religie, voornamelijk het rooms-katholicisme en de lutherse kerk, speelt ook een rol in de cultuur van het land.

architecture

Geschiedenis

Letland is een land in Noordoost-Europa met een lange en rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Balts, een Indo-Europese volksgroep. Letland werd in de 13e eeuw een onafhankelijk land, maar werd later onderdeel van verschillende machtsblokken, waaronder het Tsaristische Rusland, de Sovjet-Unie en de Duitse Wehrmacht. Na de val van het communisme werd Letland opnieuw een onafhankelijk land.

Bezienswaardigheden Letland

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.