Noorwegen

Over Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land om te bezoeken tijdens een vakantie. Het heeft een gevarieerde landschap, met fjorden, bergen, meren en kusten. De hoofdstad Oslo is een populaire bestemming voor toeristen, met tal van musea, galeries en parken. Noorwegen heeft ook talloze natuurparken waar je kunt wandelen, fietsen of kamperen. Andere populaire activiteiten in Noorwegen zijn het bezoeken van sauna’s en thermaalbaden, het proeven van lokale gerechten en het bezoeken van historische plaatsen en musea. Het land heeft ook een rijke cultuur en tradities, met tal van folkloristische festivals en muziek- en dansvoorstellingen. Noorwegen is een geweldige bestemming voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie.

Staafkerk

Veel bekeken blogs over Noorwegen

Informatie over Noorwegen

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Oslo
Oppervlakte: 385.207 km²
Aantal inwoners: 5,4 miljoen
Aantal regio’s: 11 provincies

masks

Cultuur

De cultuur van Noorwegen is sterk beïnvloed door de natuur en de lange geschiedenis van het land. De Noorse muziek, dans, kunst en literatuur zijn uniek en hebben een sterke band met de natuur. De Noorse taal is ook uniek en heeft zijn eigen alfabet en grammatica. De Noorse cultuur staat ook bekend om haar nadruk op gelijkheid en duurzaamheid.

architecture

Geschiedenis

Noorwegen heeft een rijke geschiedenis, met invloeden vanuit verschillende culturen en tijdperken. Het land werd oorspronkelijk bewoond door de Sami, een indigen volk dat nog steeds in Noorwegen woont. In de middeleeuwen werd Noorwegen een machtig vikingrijk, en later een onderdeel van Denemarken en Zweden. In 1905 werd Noorwegen een onafhankelijk land. Het is tegenwoordig een welvarende democratie met een hoge levensstandaard.

 

Bezienswaardigheden Noorwegen

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.