Verenigd Koninkrijk

Over Verenigd Koninkrijk

De Verenigd Koninkrijk is een veelzijdige reisbestemming met historische steden, dramatische natuur en onontdekte juwelen. Bezoek Londen, Liverpool, Bristol, Schotland, Wales en Northern Ireland voor adembenemende landschappen, culturele attracties en avontuur. Dé plek voor een onvergetelijke reis vol verrassingen!

Brug Harry Potter

Veel bekeken blogs over Verenigd Koninkrijk

Informatie over Verenigd Koninkrijk

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: London
Oppervlakte: 243.610 km²
Aantal inwoners: 66 miljoen
Aantal regio’s: 30 regio’s

masks

Cultuur

De cultuur van het Verenigd Koninkrijk is rijk en divers. Het is bekend om zijn geschiedenis, literatuur, muziek, theater en film. Het is ook de thuisbasis van vele iconische tradities, zoals afternoon tea, pub crawls en de koninklijke familie. De cultuur van het land is sterk beïnvloed door de politiek en de economie, wat resulteert in een unieke en boeiende sfeer.

architecture

Geschiedenis

Het Verenigd Koninkrijk heeft een rijke en ingrijpende geschiedenis die teruggaat tot de Bronstijd. Het land heeft veel politieke, economische en culturele veranderingen meegemaakt, waaronder de industriële revolutie, twee wereldoorlogen en de onafhankelijkheid van India. Het Verenigd Koninkrijk blijft een belangrijke wereldspeler en is bekend om zijn invloed op de politiek, economie en cultuur.

Bezienswaardigheden Verenigd Koninkrijk

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.