Zweden

Over Zweden

Zweden is een prachtig land om te bezoeken voor een vakantie. Het land heeft een indrukwekkende natuur, met ongerepte wouden, glinsterende meren en hoge bergen. Er zijn talloze outdooractiviteiten om te doen, zoals wandelen, fietsen, vissen en hiken. Zweden heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis, met veel oude steden en kastelen om te bezoeken. De hoofdstad Stockholm is een prachtige stad met veel musea, galeries en historische bezienswaardigheden. Het eten en de wijnen in Zweden zijn ook heerlijk, met veel lokale specialiteiten om te proeven. Al met al is Zweden een uitstekende bestemming voor een vakantie vol avontuur en ontspanning.

Zweeds huisje

Veel bekeken blogs over Zweden

Informatie over Zweden

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Stockholm
Oppervlakte: 528.447 km²
Aantal inwoners: 10,4 miljoen
Aantal regio’s: 21 provincies

masks

Cultuur

De cultuur van Zweden is beïnvloed door de Scandinavische en Europese geschiedenis van het land. De Zweedse cultuur staat bekend om haar nadruk op gelijkheid, sociale welzijn en milieubescherming. De Zweedse taal en literatuur hebben ook een belangrijke plaats in de culturele identiteit van het land. Zweden heeft ook een rijk folkloristisch erfgoed, met traditionele muziek, dans en kunst.

 
architecture

Geschiedenis

Zweden heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het land was oorspronkelijk bewoond door de Sami, een indigene volksgroep, en later door de Vikingen. Zweden werd een machtig rijk in de Middeleeuwen en speelde een belangrijke rol in de Europese geschiedenis. In de twintigste eeuw werd Zweden een welvarend land met een hoog ontwikkelde economie en sociale voorzieningen.

Bezienswaardigheden Zweden

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.