Vliegen naar Thailand: Waar moet je op letten?

Inhoudsopgave

In augustus 2024 ben ik samen met mijn partner naar Thailand gereisd. Omdat we in de zomervakantie gingen, waren de vliegtickets behoorlijk duur. Daarom kozen we voor een vlucht met een tussenstop. In deze blog deel ik alle belangrijke tips die je moet weten als je op reis gaat naar Thailand!

 

Vliegen naar thailand met tussenstop

 

Vliegen naar Thailand met tussenstop

Omdat een rechtstreekse vlucht erg duur was, kozen we ervoor om met Qatar Airways een tussenstop te maken in Qatar. De vlucht naar Doha duurde ongeveer 6 uur, gevolgd door een overstaptijd van 2,5 uur. We waren blij dat we voor een langere overstaptijd hadden gekozen, omdat onze vlucht 45 minuten vertraging had. Sommige medereizigers hadden slechts 1,5 uur overstaptijd, waardoor het voor hen spannend was of ze hun volgende vlucht zouden halen.

 

Eenmaal aangekomen in Qatar maakten we een korte wandeling door de luchthaven, waarna we besloten om direct naar de gate te gaan. Na even te hebben gezeten, vlogen we verder naar Bangkok – een vlucht van 6,5 uur.

 

Vliegen naar thailand

 

Tip: Qatar Airways is echt een aanrader! De service aan boord was uitstekend en het entertainmentaanbod had veel keuzemogelijkheden. Een fijne manier om naar Thailand te reizen!

 

Hoeveel uur is het vliegen naar Thailand?

De vliegduur hangt af van je vertreklocatie en of je een tussenstop hebt, evenals waar deze plaatsvindt. Onze totale vliegduur, exclusief de tussenstop, was ongeveer 12,5 uur. Ter vergelijking: een rechtstreekse vlucht met KLM duurt ongeveer 11 uur en 15 minuten.

 

Wat moet je regelen voor je vertrek?

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Dit zijn de belangrijkste dingen die wij hebben voorbereid voor onze reis naar Thailand:

 

1. Visum indien nodig

Omdat wij niet lang in Thailand verbleven, hoefden we geen visum te regelen. Maar als je langer wilt blijven, bijvoorbeeld als toerist of digital nomad, zijn er verschillende visumopties beschikbaar. Check van tevoren welke jij nodig hebt.

 

2. Vaccinaties 

Voor Thailand zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen. Wij hebben deze van tevoren geregeld bij de GGD, zodat we goed beschermd op reis gingen.

 

3. Creditcard

In Thailand kun je niet overal met je gewone bankpas betalen. Daarom is een creditcard essentieel. Wij namen daarnaast wat extra euro’s mee voor noodgevallen, zodat we altijd cash konden wisselen.

 

4. E-sim

Om direct bij aankomst online te zijn, hebben wij vooraf een E-sim aangeschaft en geïnstalleerd via Airalo. Dit maakte het veel makkelijker om direct vervoer naar de stad te regelen zonder gedoe.

 

5. Apple Airtag

We stopten een AirTag in onze bagage, zodat we altijd konden zien waar onze koffers waren. Dit gaf ons een gerust gevoel, vooral bij langere overstappen.

 

6. Sealen bagage

Omdat we het spannend vonden om onze bagage onbeveiligd in te checken, kozen we ervoor om deze op Schiphol te laten sealen. Dit was prijzig, maar gaf ons extra zekerheid.

 

Tips: tussenstop Qatar airport

Normaal gesproken is overstappen iets wat je zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Maar Hamad International Airport voelt meer als een bestemming dan een tussenstop. Als je hier tijd hebt, raad ik aan om het meeste eruit te halen.

 

1. Ontspannen in ORCHARD

ORCHARD

Een tropische tuin midden in de luchthaven? Ja, echt! Met honderden bomen, waterpartijen en natuurlijk licht is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

2. Kunst overal op de luchthaven aanwezig

Lamp Bear Doha

De ‘Lamp Bear’ van Urs Fischer is iconisch, maar er zijn nog tientallen andere indrukwekkende kunstwerken verspreid over de terminals. Zelfs als je geen kunstliefhebber bent, is het de moeite waard om rond te kijken.

3. Neem de passagierstrein

passagierstrein Doha

Wil je snel van de ‘Lamp Bear’ naar de tropische ORCHARD-tuin? Neem dan de automatische passagierstrein in de terminal. Een echte beleving ansigh. Een snelle en comfortabele manier om de luchthaven te verkennen!

Tips: aankomst op Bangkok airport

Bij aankomst op Bangkok Airport kregen we eerst een stempel in ons paspoort, waarna we direct door konden naar de bagagehal. We vonden het even spannend of alles goed zou gaan, maar gelukkig verliep alles volgens plan: onze bagage kwam aan en de eSIM werkte perfect.

 

Omdat ik van tevoren had uitgezocht wat de beste manier was om naar de stad te reizen, kozen we voor de metro. Deze bevindt zich op de onderste verdieping van de luchthaven. Je kunt hier een ticket kopen bij de ticketbalie of via de automaat. Wij kozen voor de ticketbalie, maar je hebt hiervoor Thaise baht nodig.

 

Geld wisselen of pinnen?

Je kunt geld opnemen bij een geldautomaat of wisselen bij een wisselkantoor, maar de wisselkoersen op het vliegveld zijn vaak minder gunstig. In de stad zijn er veel plekken waar je goedkoper kunt pinnen, en hoewel digitale betalingen steeds meer voorkomen, wordt cash in Thailand nog altijd gewaardeerd.

 

Met de metro naar de stad

Eenmaal in de metro konden we eenvoudig naar onze bestemming reizen. Wij verbleven in The Coach Hotel Sukhumvit – Asok BTS Bangkok in het Sukhumvit-gebied. Dit is een perfecte uitvalsbasis, omdat je vanuit hier met de metro gemakkelijk alle leuke plekken van Bangkok kunt bezoeken.

 

Mijn tip: Zorg dat je bij aankomst Thaise baht hebt en installeer vooraf een eSIM, zodat je direct na landing alles kunt regelen zonder gedoe!

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.