Zwitserland

Over Zwitserland

Zwitserland is een land in Europa. Erg bekend van de alpen. Het land heeft heeft hele mooie flora en fauna. Zo zijn er veel bossen. Wil je op vakantie naar Zwitserland? Houdt dan rekening met hogere prijzen (zoals hotels, eten, drinken, uitjes enzovoort). Ga je Zwitserland bezoeken neem dan een bezoekje aan de bekende plaatsjes als Zurich, Luzern, Bern, Lauterbrunnen en Grindelwald.

Veel bekeken blogs over Zwitserland

Informatie over Zwitserland

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Bern
Oppervlakte: 41.285 km2
Aantal inwoners: 8.4 miljoen
Aantal kantons:  26 kantons

masks

Cultuur

Zwitserland heeft een rijke cultuur met invloeden van verschillende Europese landen. Het land staat bekend om zijn precisie, efficiëntie en neutraliteit. De Zwitserse taal en cultuur verschillen per regio. Het land is ook bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten, zoals horloges, chocolade en zakmessen.

architecture

Geschiedenis

Zwitserland is een land in Midden-Europa met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het land was oorspronkelijk bewoond door de Kelten, en werd later gekoloniseerd door de Romeinen. Na de val van het Romeinse Rijk werd Zwitserland bezet door verschillende Europese machten, waaronder Frankrijk en Duitsland. In de 19e eeuw werd Zwitserland een onafhankelijk land en het huidige federale staatsbestel werd opgezet. Tegenwoordig is Zwitserland bekend om zijn politieke neutraliteit, prachtige landschappen en uitstekende chocolade en zwitserse kaas.

Bezienswaardigheden Zwitserland

Top 4 grootste steden Zwitserland

Zurich

1. Zurich

Geneve

2. Genève

muenster-4971620_640

3. Basel

district-court-2518360_640

4. Lausanne

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.