Grindelwalds V-Bahn: Een onvergetelijke reis naar de Eigergletscher

Inhoudsopgave

Wij verbleven in de Jungfrau regio op een camping in Interlaken. Tijdens onze stop in Zwitserland zijn wij met de V-Bahn naar de Eigergletcher gegaan. In deze blog vertel ik je meer over de reis naar de Eigergletscher met de V Bahn Grindelwald. Grindelwald is een prachtige plek in de Alpen, bekend om zijn adembenemende uitzichten en vele outdoor activiteiten. Naast dat je naar de Eigergletscher kan af reizen is een bezoek aan First (Grindelwald) ook een echte aanrader. De V Bahn Grindelwald is een belangrijk vervoersmiddel voor degenen die de Eigergletscher willen bezoeken. In dit artikel zullen we je meenemen op een virtuele reis en je alles vertellen over de V Bahn, de reis naar de Eigergletscher en welke wandelingen jij kan doen vanaf het eindstation.

 

V bahn grindelwald

 

De V Bahn Grindelwald

De V Bahn Grindelwald is een moderne en comfortabele manier om naar de Eigergletscher te reizen. De kabelbaan gaat tussen Grindelwald en de Eigergletscher heen en terug. Het zijn ruime bakjes waar je een prachtig uitzicht hebt over de Alpen.

 

De V Bahn heeft fijne zitplaatsen, verwarming en airco. Er zijn ook informatieborden aan boord die je bijhouden van jouw reis en de mooiste uitzichten onderweg aangeven. Terwijl je in de cabine zit wordt er een video afgespeeld die je meer uitleg geeft over de Eigergletscher.

 

De V Bahn is operationeel van maart tot november en vertrekt meerdere keren per dag. Je kunt de precieze vertrektijden en -frequenties op de website vinden of bij de toeristeninformatiebalie in Grindelwald.

 

Terminal V bahn Grindelwald

 

De terminal van de V Bahn bevindt zich in het centrum van Grindelwald en is goed bereikbaar met openbaar vervoer of per auto. Het is een moderne en efficiënte terminal met tal van voorzieningen, waaronder een ticketbalie, toiletten en een winkel waar  souvenirs en snacks kunt kopen.

 

Wandelen grindelwald

 

De Reis naar de Eigergletscher

Het startpunt van de kabelbaan is in Grindelwald. Vanuit Grindelwald neem je de kabelbaan die je in ongeveer 20 minuten naar boven brengt. Tijdens de tocht heb je prachtig uitzicht over de Alpen en de Eigergletscher. Je zit daarnaast onderweg prachtige natuur met beekjes en bossen. Tijdens de tocht omhoog krijg je door middel van een video uitleg over de Eigergletscher.

 

Activiteiten op de Eigergletscher

Aangekomen op de Eigergletscher kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals wandelen, klimmen en skiën. Vanuit de kabelbaan kun je de trein pakken naar de Top of Europe, de Jungfrau Joch. Wij zijn vanuit het eindstation naar Kleine Scheidegg gelopen.

 

Wandelen eigergletscher

 

Wandeltocht naar Kleine Scheidegg

Na onze tijd bij het eindstation van de V Bahn hebben wij besloten de wandeltocht naar Kleine Scheidegg te maken. Deze wandeling biedt nog meer prachtige uitzichten over de bergen en is een leuke manier om de omgeving te verkennen. Het pad is goed aangegeven en geschikt voor wandelaars van alle niveaus.

 

Aankomst in Kleine Scheidegg

Na ongeveer 2 uur wandelen kwamen wij aan in Kleine Scheidegg, een klein bergdorpje dat bekend staat om zijn spectaculaire uitzicht op de bergen en de Eigergletscher. Hier vonden wij een restaurant waar wij konden uitrusten en genieten van een drankje met uitzicht.

 

Terugreis naar Grindelwald met de trein

Vanuit Kleine Scheidegg namen wij de trein terug naar Grindelwald. Je ziet tijdens deze treinrit prachtige natuur en hoort de bellen van de koeien rinkelen. Het is zeker een aanrader om deze treinreis te maken. Na 30 minuten kom je weer aan bij de kabelbaan in Grindelwald.

 

Eigergletscher Zwitserland

 

Top of Europe – Jungfrau Joch

Vanaf het eindstation van de V Bahn kun je eenvoudig de trein naar de Top of Europe – Jungfrau Joch nemen. De Jungfrau Joch is een van de populairste bestemmingen van de regio. De Jungfrau Joch is 3454 meter hoog. Het heeft verschillende uitkijkpunten, restaurants, souvenirwinkels en  zelfs een ijspaleis.

 

Kaartverkoop

Kaarten voor de Top of Europe – Jungfrau Joch kun je gemakkelijk online bestellen of bij de terminal kopen. Als je in de zomer gaat, dan is het wel verstandig om je tickets vooraf te bestellen. Het kan namelijk zijn dat de tickets snel uitverkocht zijn. Het is ook verstandig om een kortingsticket te kopen.

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.