Kasteel Neuschwanstein bezoeken? Tips & praktische info

Inhoudsopgave

Ga je op vakantie naar Oostenrijk? Dan is een bezoekje aan slot Neuschwanstein de moeite. Het kasteel is een vrij jong kasteel. Het kasteel is gebouwd in 1869 gebouwd. Je kan het kasteel in de wijde omtrek zien. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1,3 miljoen toeristen Neuschwanstein. Het kasteel was voor de zwanenkoning, Koning Ludwig II van Beieren. Ludwig is door de schuld van 14 miljoen mark van de troon gezet. 6 weken na de dood van Ludwig is het kasteel opengesteld voor het publiek waar inkomsten uit voort kwamen.

 

Neuschwanstein is ongeveer 6000 vierkante meter groot. Het heeft 5 verdiepingen en voor de dood van Ludwig zijn er 14 kamer gedecoreerd.

 

Het kasteel is omringd door een groot bos waar je erg goed kunt wandelen. Je kan ook vanaf de parkeerplaats naar boven en beneden lopen. Deze hike duurt ongeveer 20 minuten naar boven en 20 minuten terug.

 

Kasteel Neuschwanstein bezoeken

 

Parkeren bij Neuschwanstein

Parkeren bij Neuschwanstein kan enigszins uitdagend zijn, aangezien het kasteel zich in een bergachtig gebied bevindt en er beperkte parkeergelegenheid is. Er zijn twee grote parkeerterreinen beschikbaar bij het kasteel: P1 en P2. Beide parkeerplaatsen zijn betaald en geldig voor 24 uur. Het is aanbevolen om zo vroeg mogelijk te arriveren, vooral in het hoogseizoen, om een parkeerplaats te garanderen. Er is ook een shuttlebus beschikbaar vanaf P2 naar het kasteel, voor degenen die liever niet de heuvel willen beklimmen.

 

Parkeren kost ongeveer 10 euro. Parkeren langs de weg mag niet. Dit kan een boete opleveren.

 

Wat kost een bezoek aan schloss Neuschwanstein?

Een bezoek aan Schloss Neuschwanstein kan enige kosten met zich meebrengen. Hieronder zal ik de verschillende kosten die u kunt verwachten bespreken.

 

Eerst en vooral, de entree voor het kasteel zelf. Er zijn twee verschillende opties beschikbaar voor toegang tot het kasteel: een gewoon bezoek of een gidsbegeleide tour. Een gewoon bezoek kost ongeveer €13 per volwassene en €11 voor kinderen. Een gidsbegeleide tour kost ongeveer €20 per volwassene en €15 voor kinderen. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn voor gidsbegeleide tours en deze vaak snel uitverkocht zijn, dus reserveer op tijd als u geïnteresseerd bent. Reserveer dan minimaal 2 dagen van tevoren. Tickets kan je online kopen. Kan je de tickets niet online boeken? Ga dan vroeg naar de ticket office om een ticket te reserveren voor het kasteel.

 

Ten slotte zijn er kosten voor het gebruik van de faciliteiten in het gebied rond het kasteel. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van de toiletten, het kopen van eten en drinken, of het huren van een rolstoel of wandelstok. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en behoeften.

 

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, dus het is altijd verstandig om de meest recente tarieven te checken voordat u gaat. Het is ook verstandig om wat extra geld bij u te hebben voor eventuele onvoorziene kosten.

 

Wanneer is kasteel Neuschwanstein geopend?

Het kasteel kan je ieder jaargetijde bewonderen. Het kasteel is gesloten 1 januari, en 24, 25 en 31 december.

 

Het is verstandig voor je bezoek te reserveren. Dit omdat het een echte trekpleister is voor toeristen. De tour door het kasteel duurt ongeveer 35 minuten.

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.