Wat heb je nodig als je gaat kamperen?

Inhoudsopgave

Ik ben echt dol op kamperen, er is namelijk niets leukers dan wakker te worden in een tent.

 

Tijdens het kamperen kom ik helemaal tot rust, omdat je weinig prikkels hebt. Tijdens het camperen houd ik ervan om te gaan wandelen of heerlijk te relaxen voor de tent.

 

Kamperen is een geweldige manier om even te ontspannen. Je bent omgeven door de natuur, ver van alle drukte en afleidingen van het moderne leven.

 

Als je gaat kamperen wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Het is daarom verstandig dat je alle benodigdheden goed ordend en bijhoud, zodat je niks vergeet tijdens je reis. Hieronder geef ik een lijst met de belangrijkste spullen die je bij je moet hebben als je gaat kamperen.

 

Inpaklijst voor kamperen

 1. Tent: Zorg ervoor dat je een tent hebt die groot genoeg is voor het aantal personen dat meegaat. Controleer ook of de tent waterdicht is en of alle ritsen goed werken.
 2. Slaapzak: Zorg ervoor dat je een slaapzak hebt die geschikt is voor de omstandigheden waarin je gaat kamperen. Als het bijvoorbeeld erg koud kan worden, heb je een slaapzak nodig die goed isoleert.
 3. Luifel of tarp: Een luifel of tarp is handig om te hebben als het regent of als je in de zon wilt zitten. Zo kun je toch nog buiten zijn zonder dat je nat wordt.
 4. Matras of luchtbed: Zorg ervoor dat je een comfortabel matras of luchtbed hebt om op te slapen. Zo kun je goed rusten tijdens je kampeervakantie.
 5. Kookgerei: Als je gaat kamperen, is het handig om een kookset bij je te hebben met bijvoorbeeld een brander, pannen en bestek. Zo kun je zelf eten koken op het kampvuur of op een kooktoestel.
 6. Waterfles of kruik: Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater bij je hebt. Als je naar een gebied gaat waar geen drinkwater beschikbaar is, is het handig om een waterfilter of waterdesinfectiemiddel bij je te hebben.
 7. EHBO-kit: Zorg ervoor dat je een goed gevulde EHBO-kit bij je hebt. Zo kun je in geval van nood direct hulp bieden.
 8. Zaklamp: Als je ’s avonds naar het toilet moet of als je iets moet opzoeken in je tent, is het handig om een zaklamp bij je te hebben.
 9. Kleding: Zorg ervoor dat je passende kleding bij je hebt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je regenkleding bij je hebt als het kan regenen en dat je warme kleding bij je hebt als het kan afkoelen.
 10. Kaart en navigatie: een gebied gaat kamperen dat je nog niet goed kent, is het handig om een kaart of navigatiesysteem bij je te hebben. Zo kun je gemakkelijk de weg terugvinden naar je kampeerplek als je op verkenning gaat.
 11. Verrekijker: Als je van natuur houdt, dan is het handig om een verrekijker bij je te hebben. Zo kun je vanaf afstand de flora en fauna in de omgeving bekijken.
 12. Reservebatterijen: Zorg ervoor dat je reservebatterijen bij je hebt voor je zaklamp, navigatiesysteem of andere elektronische apparaten. Zo kun je altijd gebruik maken van je spullen.
 13. Vuurmiddelen: Als je op een kampeerplek verblijft waar geen vuurplaats aanwezig is, is het handig om vuurmiddelen bij je te hebben. Dit kan bijvoorbeeld een aansteker of vuursteentjes zijn.
 14. Kompas: Als je op pad gaat zonder kaart of navigatie, is een kompas handig om bij je te hebben. Zo kun je altijd de juiste richting aanhouden.
 15. Persoonlijke spullen: Vergeet ook niet om je persoonlijke spullen mee te nemen, zoals je tandenborstel, shampoo, etc. Als je met kinderen gaat kamperen, vergeet dan ook niet om speelgoed, boeken, etc. mee te nemen om de tijd te vullen.

Ik hoop dat je nu alle benodigdheden mee hebt voor je kampeervakantie. Mocht ik iets vergeten zijn in deze lijst, stuur mij dan even een bericht dan vul ik deze lijst nog verder aan.

 

inpaklijst kamperen

 

Wat moet je nog regelen?

Voordat je gaat kamperen, is het belangrijk om een aantal dingen te regelen. Hieronder geef ik je een lijst met dingen die je moet regelen voordat je gaat kamperen:

 

 1. Boeken van de kampeerplek: Zorg ervoor dat je op tijd een kampeerplek boekt, zodat je zeker weet dat je een plek hebt waar je kunt verblijven. Controleer ook of er beperkingen zijn voor het aantal personen of voertuigen dat op de plek mag verblijven.
 2. Verzekering: Controleer of je verzekerd bent voor de activiteiten die je gaat doen tijdens je kampeervakantie. Zo ben je verzekerd in geval van ongevallen of schade.
 3. Autoverzekering: Als je met de auto op kampeervakantie gaat, is het verstandig om te controleren of je autoverzekering voldoende dekking heeft voor het rijden in het buitenland.
 4. Visvergunning: Als je gaat vissen tijdens je kampeervakantie, is het verstandig om te controleren of je een visvergunning nodig hebt en deze op tijd aan te vragen.
 5. Paspoort: Als je naar het buitenland gaat kamperen, is het verstandig om te controleren of je paspoort nog geldig is en of je nog voldoende blanco pagina’s hebt.
 6. Geld: Zorg ervoor dat je voldoende geld bij je hebt voor de kosten die je gaat maken tijdens je kampeervakantie, zoals benzine, eten en entreegelden voor bezienswaardigheden.
 7. Eten en drinken: Neem voldoende eten en drinken mee voor de duur van je kampeervakantie. Als je gaat koken op het kampvuur of op een kooktoestel, neem dan ook voldoende kookgerei en kruiden mee.
 8. Navigatie: Als je naar een gebied gaat waar je nog niet bekend bent, is het verstandig om een kaart of navigatiesysteem bij je te hebben om de weg te kunnen vinden.
 9. Telefoon en oplader: Zorg ervoor dat je je telefoon bij je hebt en dat deze opgeladen is. Zo kun je altijd bereikbaar zijn en bijvoorbeeld een restaurant of benzinestation opzoeken als dat nodig is. Vergeet ook niet om contactgegevens van je verzekering en eventuele andere belangrijke telefoonnummers bij je te hebben, zodat je in geval van nood altijd hulp kunt krijgen.
 10. Planning: Het is verstandig om een plan te maken voor wat je wilt doen tijdens je kampeervakantie. Zo kun je op tijd tickets of reserveringen maken voor bezienswaardigheden of activiteiten die je wilt doen.
 11. Medicatie: Neem ook altijd voldoende medicijnen mee als je medicatie gebruikt. Zo kun je altijd op tijd je medicijnen innemen en hoef je je daar geen zorgen over te maken tijdens je vakantie.

Als je alles hebt ingepakt en hebt geregeld voor een kampeervakantie, voel je je altijd een stuk geruster. Je hebt immers alles bij wat je nodig hebt om een leuke en comfortabele tijd te hebben.

 

Van je tent en slaapzak tot je kookgerei en eten, je hebt alles wat je nodig hebt om te overleven en te genieten in de natuur. En als je wat vergeten bent, is er meestal wel een winkel in de buurt waar je het kunt kopen.

 

Het geeft ook een gevoel van voldoening als je weet dat je alles hebt wat je nodig hebt, en dat je je niet hoeft te haasten of te stressen om nog dingen in te pakken voordat je vertrekt. Je kunt gewoon rustig op pad gaan en genieten van je vakantie.

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.