Het beste van Rügen: onze top-tips voor een onvergetelijke vakantie

Inhoudsopgave

Rügen is een prachtig eiland in het noordoosten van Duitsland, gelegen in de Oostzee. Het eiland is bekend om zijn prachtige natuur, met talloze stranden, bossen en heuvels, en biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Hieronder geef ik enkele van mijn top-tips voor een vakantie op Rügen.

 

Stralsund

 

10 must-see bezienswaardigheden op het eiland Rügen

Rügen is een prachtig eiland in het noordoosten van Duitsland, met talloze bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Hieronder geef ik enkele van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland:

 

 1. Kasteel Granitz: dit prachtige kasteel ligt op een heuvel in het zuiden van Rügen en biedt panoramisch uitzicht over het eiland. Het kasteel is open voor bezoekers en biedt talloze interessante exposities en activiteiten.
 2. Vissersdorp Vitt: dit pittoreske vissersdorp ligt aan de oostkust van Rügen en is bekend om zijn mooie houten huizen en het historische vissershaven. In Vitt kun je lekker eten en drinken in de gezellige restaurants en koffiehuizen.
 3. Natuurreservaat Jasmund: dit prachtige natuurreservaat ligt aan de oostkust van Rügen en is bekend om zijn prachtige krijtrotsen. Je kunt het gebied verkennen tijdens een wandeling of met een gids.
 4. Stranden van Rügen: Rügen heeft talloze mooie stranden, waar je kunt genieten van de zon, het water en de natuur. Enkele van de bekendste stranden zijn het strand van Sellin, het strand van Binz en het strand van Göhren.
 5. Musea: Rügen heeft talloze musea, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het Ozeaneum Stralsund, het Rügenmuseum of het Museum Störtebeker.
 6. Vlucht met een zeppelin: geniet van het prachtige landschap van Rügen vanuit een zeppelin. Er zijn verschillende bedrijven die vluchten aanbieden vanuit Stralsund en Sassnitz.
 7. Bezoek de prachtige stad Stralsund: Stralsund is een prachtige stad aan de noordkust van Rügen, met talloze historische bezienswaardigheden en mooie gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld het Ozeaneum, het historische stadhuis of de St-Nikolaikerk.
 8. Fietsen door het prachtige landschap: Rügen heeft talloze mooie fietsroutes, waar je kunt genieten van het prachtige landschap van het eiland. Er zijn ook talloze verhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren.
 9. Kasteel Ralswiek: dit prachtige kasteel is gelegen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is sindsdien meerdere keren verbouwd. Het kasteel is open voor bezoekers en biedt talloze interessante exposities en activiteiten. Bezoekers kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving vanaf het terras van het kasteel. Kasteel Ralswiek is een must-see bezienswaardigheid voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.
 10. Bezoek het Ozeaneum Stralsund: dit prachtige museum in Stralsund is gelegen aan de noordkust van Rügen, waar je alles kunt leren over de Oostzee en de Noordzee. Het museum heeft talloze indrukwekkende aquariums met zeedieren uit de Noordzee en de Oostzee, en biedt ook talloze interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Het Ozeaneum Stralsund is een geweldige bezienswaardigheid voor het hele gezin.

 

De lekkerste restaurants op het eiland Rügen

Rügen heeft een rijke culinaire traditie, met talloze lekkere restaurants en eetgelegenheden op het eiland. Hieronder geef ik enkele van de lekkerste restaurants op Rügen:

 

 1. Strandrestaurant Dünenmeer: dit prachtige strandrestaurant ligt aan het strand van Binz en biedt heerlijke vis- en vleesgerechten, met een prachtig uitzicht op zee.
 2. Restaurant Zum Alten Hafen: dit gezellige restaurant in het vissersdorp Vitt serveert heerlijke visgerechten en andere lokale specialiteiten, met een prachtig uitzicht op de haven.
 3. Landhaus am Meer: dit prachtige restaurant in Sellin serveert heerlijke regionale gerechten, met verse producten uit de omgeving. Het restaurant heeft ook een mooie tuin met uitzicht op zee.
 4. Restaurant Zum Klüschen: dit gezellige restaurant in Bergen serveert heerlijke gerechten met lokale producten, met een rustieke en huiselijke sfeer.
 5. Restaurant Strandkorb: dit restaurant aan het strand van Sellin serveert heerlijke vis- en vleesgerechten, met een prachtig uitzicht op zee vanuit de comfortabele strandstoelen.

 

Er zijn nog talloze andere lekkere restaurants op Rügen, afhankelijk van je smaak en voorkeuren. Er is voor ieder wat wils op het eiland, van gezellige koffiehuizen tot luxe restaurants.

 

Zee Rugen

 

De mooiste stranden van Rügen: onze top 5

Rügen heeft talloze mooie stranden, waar je kunt genieten van de zon, het water en de natuur. Hieronder geef ik mijn top 5 van de mooiste stranden van Rügen:

 

 1. Strand van Sellin: dit prachtige strand ligt aan de oostkust van Rügen en is bekend om zijn mooie zandstrand en de prachtige zonsondergangen. Het strand is ook omringd door mooie bossen en heuvels.
 2. Strand van Binz: dit is het bekendste en populairste strand van Rügen, met een mooi zandstrand en talloze restaurants en winkels in de buurt. Het strand is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 3. Strand van Göhren: dit prachtige strand ligt aan de noordkust van Rügen en is omringd door mooie heuvels en bossen. Het strand heeft een mooi zandstrand en is ook populair bij duikers.
 4. Strand van Thiessow: dit rustige strand ligt aan de zuidkust van Rügen en is omringd door mooie bossen en heuvels. Het strand heeft een mooi zandstrand en is minder druk dan de andere stranden op het eiland.
 5. Strand van Dranske: dit prachtige strand ligt aan de westkust van Rügen en is omringd door mooie bossen en heuvels. Het strand heeft een mooi zandstrand en is ook populair bij duikers.

 

Er zijn nog talloze andere mooie stranden op Rügen, afhankelijk van je smaak en voorkeuren. Het is aan te raden om tijdens je vakantie op Rügen een aantal van deze stranden te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur van het eiland.

Wat wordt jouw volgende avontuur?
Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.