Portugal

Over Portugal

Portugal is een schitterend land met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur en een ontspannen levensstijl. Het is de perfecte bestemming voor zonliefhebbers, cultuurfanaten en avonturiers. Belangrijke bezienswaardigheden in Portugal zijn de historische steden Lissabon en Porto, de idyllische stranden van de Algarve, het natuurreservaat Peneda-Geres en het schitterende Sintra Paleis. Bezoek ook de typische wijngaarden van de Douro-vallei en proef de wereldberoemde portwijn.

Lissabon

Veel bekeken blogs over Portugal

Informatie over Portugal

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Lissabon
Oppervlakte: 92.212 km²
Aantal inwoners: 10,3 miljoen
Aantal regio’s: 13 provincies

masks

Cultuur

Portugal heeft een rijke cultuur die gevormd is door invloeden uit Spanje, Afrika en het Midden-Oosten. Muziek, dans, architectuur en keuken zijn sterk beïnvloed door deze invloeden en vormen een unieke mengeling van Europese en wereldwijde culturen. Traditionele feesten en evenementen, zoals de Feira de São João in Porto, zijn belangrijke onderdelen van de Portugese cultuur.

architecture

Geschiedenis

Portugal heeft een rijke en uitgebreide geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het land was een belangrijke speler in de wereldwijde ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw en heeft een rijk verleden als koloniaal macht. In 1910 werd Portugal een republiek en onderging het land politieke en economische veranderingen in de 20e eeuw. Portugal is nu een moderne democratie en lid van de Europese Unie.

Bezienswaardigheden Portugal

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.