Finland

Over Finland

Een vakantie in Finland is een unieke ervaring, vol met natuurschoon en culturele bezienswaardigheden. Het land staat bekend om zijn prachtige bossen, meren en fjorden, die een uitstekende locatie bieden voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen en kanoën. De hoofdstad Helsinki biedt ook veel te zien en te doen, met interessante musea, historische bezienswaardigheden en een levendige stadscultuur. Andere populaire bestemmingen in Finland zijn de sneeuwzekere skigebieden in Lapland, de Merenregio en het eiland Åland. Er zijn ook veel kleinere dorpen en steden die zich kenmerken door hun unieke culturele tradities en folklore. Een vakantie in Finland is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en om te genieten van de prachtige natuur en rustieke charme van het land.

 
Helsinki

Veel bekeken blogs over Finland

Informatie over Finland

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Helsinki
Oppervlakte: 528.447 km²
Aantal inwoners: 10,4 miljoen
Aantal regio’s: 21 provincies

masks

Cultuur

De cultuur van Helsinki is een mengeling van Finse en Europese invloeden. De stad heeft een levendige kunst- en muziekscene, met verschillende musea, galerieën en concertzalen. De architectuur van Helsinki is ook opmerkelijk, met Art Nouveau-gebouwen en moderne hoogbouw. De stad staat ook bekend om haar levendige festivalcultuur en de populair deja Vu-markt. Helsinki is ook de thuisbasis van tal van internationale bedrijven en organisaties, wat leidt tot een cosmopolitische sfeer.

 
 
architecture

Geschiedenis

Helsinki is de hoofdstad van Finland en heeft een lange en rijke geschiedenis. Het werd in de dertiende eeuw gesticht door de Zweedse koning Karel IX en was oorspronkelijk een kleine, Scandinavische stad. In de achttiende en negentiende eeuw werd Helsinki uitgebreid en ontwikkeld tot een belangrijk handelscentrum en cultureel knooppunt. Helsinki heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsbeweging van Finland en de ontwikkeling van de Finse staat.

Bezienswaardigheden Finland

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.