België

Over België

België, het land van chocolade, bier en prachtige historische steden, is een must-visit bestemming voor elke reiziger. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip vol avontuur of een ontspannen vakantie, België biedt iets voor iedereen.

 

België is een veelzijdige bestemming die zeker een bezoek waard is. Of je nu op zoek bent naar historie, cultuur, eten of ontspanning, dit prachtige land heeft alles te bieden. Dus waar wacht je nog op? Boek je volgende reis naar België en ontdek dit verborgen juweel in hartje Europa!

Brugge

Veel bekeken blogs over België

Informatie over België

puzzle

Algemene informatie

Hoofdstad: Brussel
Oppervlakte: 30.528 km²
Aantal inwoners: 11,5 miljoen
Aantal provincies: 11 provincies

masks

Cultuur

België staat bekend om zijn rijke en diverse cultuur, met invloeden uit de Franse, Duitse en Nederlandse tradities. Het is beroemd om zijn prachtige architectuur, historische steden, heerlijke keuken en bier, en is ook een belangrijke centrum voor kunst, muziek en literatuur. Het land is verder bekend om zijn politieke en diplomatieke rol in Europa, met Brussel als de hoofdstad van de Europese Unie.

architecture

Geschiedenis

België werd in 1830 onafhankelijk van Nederland en werd een constitutionele monarchie. Het land speelde een belangrijke rol in beide Wereldoorlogen en werd na de Tweede Wereldoorlog een belangrijk centrum van de Europese Gemeenschap. Brussel werd de hoofdstad van de Europese Unie en België speelt een belangrijke rol in politieke en economische kwesties op Europees niveau.

Bezienswaardigheden België

Gastblogger worden?

Ben jij goed in het schrijven van leuke travelblogs? 

Deel dan jouw verhalen.